Четирима бургаски тийнейджъри на 19 и 20 години, спипаха фиркан до козирката мъж, качил се зад волана на личния си автомобил и не го пуснаха да си тръгне докато не дойде полиция, предаде Флагман.бг.

Случаят е от късно снощи. Около 23:50 часа младежите, които по това време се връщали от Приморско, на Детелината за „Меден Рудник“ засекли кола, която се движи на зиг-заг по пътя и едва не се забива в друг автомобил. И на четиримата поведението на водача им се сторува крайно подозрително, заради което веднага сигнализират на телефон 112.

За да не избяга пияният шофьор, докато дойдат полицаите те го застигат и се движат плътно с него, поддържайки връзка с органите на реда. След няколко светлинни сигнала бургазлията – мъж на средна възраст спира автомобила си мислейки, че зад него карат полицаи. За момчетата в този миг гледката е ужасна. Фирканият шофьор не може да стане от седалката, но като вижда, че младежите нито могат да го проверят, нито да спрат отново решава да запали колата си. Само бързата реакция на момчетата го възпира. Минути по-късно на място идва екип на Пътна полиция, а водачът е тестван с дрегер, който отчита 1,98 промила алкохол в кръвта.

„Прибирахме се от Приморско и го забелязахме, че е опасен. Когато го видяхме, беше грозна картинка. Отидохме, за да дадем показания в Пето РУП, надяваме се този човек да получи сериозно наказание“, каза пред Флагман.бг.едно от момчетата Станислав Т.