Централната избирателна комисия (ЦИК) вече е определила месечното възнаграждение за членовете на районните и секционните комисии. Председател на районна комисия (РИК) ще взима 931 лева, а членовете на комисиите по 846 лева.

За работата си членовете на секционните комисии за евровота ще взимат по 46 лева в деня на изборите и следващия ден, когато се обработват резултатите.

ЦИК събира информация от Външно министерство за условията за отваряне на изборни секции зад граница. Днес изтича срокът, в който дипломатическите представителства трябва да поискат разрешение за провеждане на избори от приемащата страна. Списъкът трябва да е готов до 4 април. Секции ще се откриват на местата, където в последните 5 години е имало поне 100 избиратели.

В събота вечер е взето и решение за изработване, доставка и съхранение на изборните книжа, което е публикувано в извънреден брой на Държавен вестник днес, съобщи БиТиВи, цитирайки говорителя на ЦИК Камелия Нейкова.

23 милиона лева ще бъдат отделени за организацията на европейските избори, реши комисията. План-сметката ще бъде гласувана от Министерския съвет.