Не мога да отговоря какво налага засилената охрана на Бойко Борисов, тъй като тези решения се вземат от НСО. Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.
В една правова държава своеволия, за които Бойко Борисов твърди, че е трябвало да стане жертва са невъзможни. Повод за изказването му беше разкритието направено от бившия премиер след проваленото заседание на КСНС, че е имало план да бъде задържан и убит в ареста.
Не са открити допълнителни факти и обстоятелства за заплахи за живота му, за които Борисов твърди, категоричен е вицепремиерът. По отношение на постъпилите сигнали за покушение срещу Борисов, Йовчев съобщи, че през февруари 2013 г. е постъпил сигнал, че две лица са обсъждали хипотеза за посегателство срещу Бойко Борисов, което да се осъществи от сръбски гражданин. По сигнала са работили няколко служби, но заради липса на доказателства работата е прекратена.
През февруари в МВР-Търговище е имало три закани към Бойко Борисов. Човекът, който ги е отправил е страдал от психическо заболяване, а прокуратурата в Омуртаг е прекратила производството поради невменяемост. Във Варна криминално проявен заплашил, че ще взриви Бойко Борисов, заради намушкания координатор на февруарските протести в морската столица Иван Петров. Двамата се напили и след това той се обадил на 112. В Харманли пред кръчмата на с. Бисер пиян мъж е казал, че ще застреля Бойко Борисов. Той е бил осъждан за измама и кражба. Причината за отправените заплахи било приятелството му с Чакъра, който беше уби при специализирана операция, ръководена от Бойко Борисов. Общо 5 досъдебни производства са водени на територията на Пловдив. Всеки един от тях е бил подаван от пияни пловдивчани.