Бащата на Бионсе Матю Ноулс съди британския таблоид "Сън" за клевета.

Причината за делото е статия, в която таблоидът съзнателно изопачил връзката му с дъщеря му и внучката му. Статията беше публикувана на 24 март, а съдържанието й беше анонсирано по следния начин: "Бивш мениджър говори за семейния раздор за първи път" и "Матю Ноулс още не бил виждал Блу Айви".

Ноулс-старши твърди, че в тези твърдения няма никаква истина и допълни, че статията причинила голямо страдание на него и на семейството му. "Дъщерите и семейството ми са всичко за мен. Пороят от многократни лъжи, избълвани в клеветническата статия на британския "Сън", беше мъчителен и ме нарани лично. Независимо колко броя продава и колко влизания в интернет генерира, "Сън", подобно на всеки друг вестник, трябва да поддържа основно ниво на журналистическа почтеност. "Сън" прекрачи границата, когато засегна семейството ми. "Сън" трябва да понесе отговорността си за своите лъжи в съда. Това се случва твърде често на твърде много хора и просто не е честно", съобщи бащата на Бионсе.

Не се съобщава каква е сумата на обезщетението, за която претендира Матю Ноулс. През 2011 г. певицата действително скъса отношенията с баща си в чисто професионален план. "Той е мой баща за цял живот и аз обичам много баща си", каза тогава Бионсе за Матю, който беше неин мениджър през годините й в групата "Дестънис Чайлд". Няма информация за търкания помежду им.