Бойко Борисов обвини ДПС в организиране на фалшификация на предстоящите избори за кмет на Варна в неделя.

Между десет и петнадесет хиляди гласа се подготвя да фалшифицира по време на изборите във Варна ДПС, каза Борисов. Според него подготвяната схема предвижда подмяната на цели урни. По този начин Лютви Местан и ДПС са канят да повторят схемата за купуване на гласове, която приложиха на парламентарните избори на 12 юни, каза Борисов.

"В парламента и да иска човек няма как да се върне вече, той така е обсаден, че..и е безсмислен този парламент. Вие виждате, че те са загубили изцяло доверие, говорят неща, които, говореха точно обратното февруари месец, когато бяха протестите и то за цената на тока. Те казваха: "незабавно оставка", а сега щяло да стане криза". Никаква няма да стане, за месец и половина – 45 дни могат да се направят избори, да бъдат представени хората по-добре. Ние сме предложили промени в Изборния закон, така че всички ще бъдат удовлетворени и вече това е демокрация - който, каквито резултати постигне, така ще го подреди народът", коментира Борисов.

Той продължи коментара си и по повод държавните субсидии: "първото, което направиха е да орежат субсидиите на малките партии, или на тези, които имаха 3 - 3, 5% и които по принцип са наши бъдещи партньори. Те просто искат да останат както едно време ДПС, "Атака" и БСП. И затова и в нашите предложения е да си остане 3-процентовата бариера, а не 4%, за да има по-голяма представителност и в същото време да не се режат и субсидиите на тези партии, които са постигнали този резултат. Защото тази популистка мярка – да могат, ако искат да намалят субсидиите на партиите, но това е единственият начин политическите партии да бъдат честни, прозрачни и да не бъдат в ръцете на олигарсите", заяви още Бойко Борисов.

Във Варна бяха хванати как купуват гласове по безспорен начин. Хванаха ги с имената, с парите, с всичко. За награда този, който ги хвана го уволниха. И сега имаме информация, че готвят цели урни – да сменят направо урни. Подготвяни урни за около 10 – 15 000 гласа. Така ми казват колегите – могат да го направят.

"И ние, когато си спомняте внушението, че ГЕРБ има общо с печатницата в Костинброд, а видяхте по документи, които имат общо с тази печатница. Внушението за нас – и аз благодаря на прокуратурата, че повтаря непрекъснато, че не става въпрос за никоя партия и повечето бюлетини са били за чужбина, което означава, че те няма как да стигнат до там. В събота, ако тръгнат няма как нито до Австралия, те до Милано няма как да стигнат, камо ли до някое друго място. Но благодаря за коректното поведение в това отношение. Истински ги моля, защото хората, които хващаха купувачите на гласове на ДПС тук във Варна – сега са решени на всяка цена пак да правят същото, така че това ще бъде един тест за новия началник на полицията", каза Борисов и се усъмни в "затишието в момента във Варна".

Нека ръководството на полицията и прокуратурата във Варна да имат предвид, че тези хора, които купуваха гласове, искат сега да подменят цели урни. Ако видите резултатите в ромски махали във Варна – Лютви Местан има 90% и точно те купуваха гласове. Давам го на вашите зрители и слушатели като факти, а те да си направят изводи и сега те им връщат жеста като искат незаконните катуни да ги узаконят. Да ви е честито на Варна – красива, морска столица с катуни.