Новият филм от поредицата "Терминатор" ще излезе на 26 юни 2015 г., съобщи киностудио Парамаунт.

Съдбата на новата лента, която е пета в поредицата, беше несигурна в последната година. След успеха на "Терминатор: Спасение" се заговори, че се работи по пети филм и дори беше определен режисьор, Джъстин Лин, който обаче впоследствие се отказа от проекта.

След това новините секнаха и почитателите на поредицата се питаха дали в крайна сметка ще има пети филм. Но след намесата на Парамаунт изглежда по проекта отново се работи с пълна пара, съобщава "Холивуд Рипортър".

Излизането на филма през лятото 2015 г. е амбициозно начинание предвид информациите за още няколко ленти, които ще излязат на екран именно тогава. Сред тях са "Денят на независимостта" 2 и "Отмъстителите" 2, "Карибски пирати" 5, "Междузвездни войни: Епизод VII". Може да се каже, че това ще е лятото на продълженията.

"Терминатор" 5 няма да е отделен филм или продължение на "Терминатор: Спасение", а ще е част от съвсем нова трилогия със съвсем нов сюжет. А участието на бившия губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер изглежда сигурна гаранция за успех на лентата.