Френската модна къща изпревари Ауди и БМВ в китайската класация Световен луксозен индекс за 2013 г., включващ най-популярните луксозни марки сред населението. Другите модни и козметични компании, които намират място в топ пет, са Есте Лаудер и Луи Вюитон.

В същото време Диор остана на осмо място, Ланком заема 11-та позиция, Гучи - 12-та, а Хермес - 13-та. Класацията е дело на компанията Диджитъл Лъкшъри груп и нейният създател Дейви Садиг счита, че успехът на Шанел в Китай се дължи на козметичните продукти. "Шанел се възползва от значителния интерес на китайските потребители към козметичните продукти, каквито Луи Вюитон не притежава", заяви той пред сайта WWD.

Но Луи Вюитон скоро ще влезе в силна конкуренция с Шанел, тъй като планира да се възползва от интереса в Китай към козметиката с пускането на първия си парфюм от 80-те години на миналия век. Макар за момента да не е определена конкретна дата, беше потвърдено, че парфюмът ще се разпространява изключително в бутиците на модната марка.