Отец Гелеменов налетя на Христофор Събев словесно в ефира на TV7 и се закани, че ще му шибне два шамара, ако го види някъде. „Не може да ме стигне, защото е 1,45 метра висок”, контрира Събев, който е известен и като Фори Светулката.
Словесният им сблъсък бе иницииран от бившия кадър на ДС Йордан Гюдуров, който обяви пред Мартин Карбовски, че е вербувал отец Гелеменов и го е внедрил в организацията на Христофор Събев през 90-те.

„От 1980-а до 1989-а година вербувах доста хора от Богословския факултет. Едните тогава бяха студенти, а другите преподаватели. Фокусирах се върху по-перспективните в интелектуално отношение и желаещите да станат монаси. Три са основните неща, на база които се вербува един човек – компромати, материална независимост и идейно политическа основа. Най вече наблягахме на третото. Шантажът не върви при вербуването, защото се губи довери, а целта е да се спечели именно доверие. Отец Гелеменов се оплакваше, че се е родил в скапана държава. Викнах го няколко пъти на профилактика и си говорим. При един от разговорите Гелеменов прояви желание да се видим пак. Година се срещахме и го харесах за агент и го вербувах. Това стана на 2 февруари 1989 година. Той беше първият агент, внедрен при Христофор Събев. Отец Гелеменов влезе в Комитет за религиозни свободи и ми предостави Устава на Христофор. Така разбрахме колко души му е организацията на Събев - мъже, жени и т.н.”, разказа Гюдуров.

След това в ефир се включи Христофор Събев, който каза, че едва сега, след като това бе обявено от комисията по досиетата, е разбрал, че отец Гелеменов е бил вербуван от ДС.

„Никога не съм работил за ДС. Това е лъжа. Никога не съм бил в структурите. Не познавам това лице Йордан. Ще му заведа дело. Никой не може да ме купи. Не се купувам и не се продавам. Заради Събев съм без работа. Той беше доносник. Бащата на Христофор е убивал хола, защото е работил в един от лагерите. На него му създадоха легенда, за да стане дисидент. Той е бил офицер. Ще му ударя два шамара, ако го видя. Заради него ме глобиха 150 лева. Той е агент и психопат, ще му разбия муцуната”, обяви Гелеменов.

„Гелеменов не проби в структурите и затова е много огорчен от живота. През 1990-а разтуриха 6-то. Гелеменов бе вербуван от март 1989-а до февруари 1990-а”, обясни Гюдуров.

На свой ред Събев отговори на обвиненията: „Баща ми през 1956 годна е бил старшина в милицията и се пенсионира. Той беше приятел на Трифон Палаузов и работи в Търновското МВР. Тогава Палаузов си хвърли партийния билет и нарече определени хора червени буржоа. Не се срамувам от баща си и той никога не е бил в затвора в Ловеч. И накрая да кажа, че Гелеменов не може да ми удари два шамара, защото ми е до пъпа. Как да стане?”