В понеделник през деня ще е слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е съвсем слаб. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°. В София минималната ще е 3°, максималната - 21°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Фокус.

През нощта срещу понеделник ще е ясно, с минимални температури между 1° и 6°. На отделни места е възможно да се образува слана.

По морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са от 14° до 17°. Вълнението на морето ще е слабо: 2-3 бала. Температурата на морската вода е 10°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове и привечер ще се образува незначителна купеста облачност. Ще духа слаб северозападен вятър, по високите върхове – до умерен. Температурите ще са повишат и максималната на височина 1200 м н.в. ще е 12°, на 2000 м - около 4°.

Във вторник вятърът от северозапад ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина. Ще е слънчево, след пладне - с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в източните райони, ще превали краткотрайно. Ще се задържи топло – с максимални температури между 18° и 23°, а и сутрешните вече няма да са така ниски.

В сряда, с усилване на вятъра от североизток, отново ще нахлува по-студен въздух. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще се понижат дневните температури в Източна България.

В четвъртък вятърът ще е източен, облачността - предимно значителна, ниска. Слабо ще се понижат температурите и в останалата част от страната.