57-годишната Юлиана Лазарова обяви гладна стачка в знак на подкрепа на правителството ден след гладната стачка на Едвин Сугарев срещу правителството.

Пред местните медии Лазарова съобщи, че е започнала стачката си вчера в 13.30 часа, след като научила, че Едвин Сугарев започва гладна срещу правителството. "От сряда в 13,30 часа тя е в гладна стачка срещу безобразията на протестиращите, срещу манипулираните репортажи в медиите, които не отразяват гледната точка на онези, които не желаят оставка на правителството и кабинета "Орешарски", срещу това, че няма нито един осъден политик и за категорични Крумови закони", казва тя пред местния сайт петел.бг

"Взех това решение срещу всички манипулации, на които сме свидетели. По телевизията излъчват материали за митингите, без да отразяват всички гледни точки. Не се излъчва гледната точка на тези, които са в подкрепа на кабинета Орешарски. Трябва да се гледат двете страни. Никой не задава на протестиращите въпроса какво правим, ако не ни харесат следващите изборни резултати, в случай, че сега отново се проведат избори. Какво правим и с хазната, с европарите, с цените на тока или детските. Обръщаме в момента страната на хаос. Защо!? В момента имаме нужда от работещо правителство. Да, наистина допускат се грешки и трябва да се реагира, но не може с магическа пръчка всичко да се оправи. Другото нещо, което ме дразни е, че не може един бивш вътрешен министър да ходи с 20 човека охрана и да бъде богопомазан /Цветан Цветанов - бел. ред/. Мен кой ме пази!? След многобройни разбивания на колата ми в квартала, в който живея, след многобройни напомняния за неправилно паркиране. С какво депутатите са повече от нас!? Всеки гражданин е длъжен да си изпълнява задълженията. След работно време кметовете, депутатите и всички останали са едни обикновени граждани. Не може да има високомерие, което да се демонстрира пред гражданите. Аз не съм платен протестиращ. Аз обявявам гладна стачка единствено по моя воля, заради моите убеждения. Не може да има насилие над хора, които народът е избрал чрез вота си. Не може 200 човека да се опитат да отрекат волята на останалите, които са гласували за хората, които в момента са на власт", казва още тя и подчертава: Повярвайте, подкрепям младите хора, обичам ги и им се радвам. Но не мога да разбера как има целодневно хора по улиците да протестират, вместо да са на работа. За да работи тази държава, ние самите трябва да работим, завършва Лазарова.