Очаквам президентът Росен Плевнелиев в един момент да обяви война на Русия. Това каза лидерът на„Атака“ Волен Сидеров в предаването „Всяка неделя“ на Нова телевизия.

„Всичко можем да очакваме от президента, всякакъв скеч, всичко, което да изненада публиката. Защото не само гафовете на господин президента са много, но аз се опасявам да не ни вкара във война“, допълни Сидеров. Той коментира и идването на Виктория Нюлан в София като каза, че щом е решила да дойде така бързо и внезапно на посещение, значи „нещо се готви“.

На въпрос, каква е технологията на грешката на президента по повод изказването му за това, че Европа 70 години е без войни, Волен Сидеров отговори: „Само Щатите са водили 33 войни след Втората световна война, част от тях са и в Европа. Преди 15 години бомбардираха Югославия”.

Технологията е в невежеството на екипа вероятно, който пише становището и на самия господин президента, защото той като го прочете трябва да се сети, че това не е така, каза още Сидеров.

„Аз грешката я виждам психологически така: в стремежа си да се представи колкото може по-драматично това, което се случва и което те наричат „военна инвазия на Русия в Украйна“, каквато няма, но за да се изкарат така нещата по-драматично, се стига дори до едно такова нелепо невярно твърдение, което всеки ученик ще оспори – че 70 години е имало мир в Европа. Това е стремежът да се подсили нещо, което не е толкова силно, да му се придаде супер драматизъм“, подчерта Волен Сидеров.

За срещата на президента с шефа на EVN, Сидеров каза: „Аз мисля, че границите на законността, може би на конституционността се прекрачват. Броени дни след това EVN казва, че няма да плати дължимото към НЕК. Логиката показва, че EVN се чувстват по-сигурно след тази среща“, коментира той.