Възрастен мъж получи инфаркт и почина, след като видя, че къщата му в криводолското с. Градешница е обрана, съобщи „Конкурент“.

Случаят потвърди и кметът на селото Магдалин Сълков. Той разказа, че във вторник сутринта Величко Генов и съпругата му се събудили и излезли в двора. Тогава видели, че оградата е отрязана и е влизано в имота. От шока стопанинът получил инфаркт и починал.

„Мъжът е на 68 години. Има една дъщеря, която работи като медицинска сестра във Враца“, допълни кметът. По думите му от двора са откраднати различни метални вещи, най-вероятно за да бъдат изтъргувани за вторични суровини. Мъжът обаче не могъл да понесе гледката на разградения си двор и мисълта, че са го ограбили, докато спокойно е спял в леглото.

Величко е погребан от своите близки на следващия ден.

„И тук, както и в другите села, кражбите изобщо не са рядкост. Апашите са много нагли. Разграбват цели дворове и взимат всичко, което виждат“, коментира кметът на криводолското село. По думите му в Градешница няма жандармерия, макар положението да не е много различно от това в другите села.