Млад мъж е потрошил стъклата на десетки скъпи автомобили в Хасково между 6 и 7 часа тази сутрин. По първоначални данни са пострадали между 15 и 20 коли. Возилата били паркирани на различни улици, в различни квартали и принадлежали на различни собственици. Общото между тях било, че са относително скъпи. Колите са били замервани с един или с по няколко камъни. Сред "жертвите" са последен модел Тойота , Ауди Q7, Мерцедеси и много други.
Вандалът започнал акцията от района на СОУ „Васил Левски”. Там помлял 4 коли, а после се насочил към зеленчуковия пазар, информира haskovo.net. Оттам преминал по улица „Недялка Симеова” към пресечната й „Цар Освободител”. По пътя си не пропускал нито едно марково и ново возило. Някои от колите акумулирали доста повече ярост и след масирана каменна бомбардировка са оставени с изцяло помлени панорамни и странични стъкла. Други са се „разминали” само с по един камък.

Вендетата срещу скъпите коли продължила и по изкачването на „Найчо Цанов”. Без да се притеснява, че вече е светло, младият мъж строшил сребристо Ауди, същия цвят Тойота, черен Фолксваген Пасат и изваден като от рекламна картичка Мерцедес. После изненадващо направил завой към по-долно разположената улица „Добруджа”, където вече целел и в не толкова скъпи возила.

Именно от „Найчо Цанов” обаче започнало разкриването на извършителя. Потресените собственици първи подали сигнал до полицията, а пристигналите патрулки тръгнали по „горещите” следи на изпочупените коли. Вандалът бил закопчан на ул. „Добруджа”. Връзката му със строшените автомобили е доказана от запис на видеокамерите от дома на шефката на таксиметровата фирма М-Комфорт Милена Михайлова. При залавянето си мъжът нито потвърдил, нито отрекъл приписваното му вандалство, като само заявил, че няма да говори без присъствието на адвокат.

По неофициална информация, младежът се отдал на трошенето след продължително посещение в хасковски нощен клуб. Часове по-късно още бил видимо „неадекватен”, при това не само заради въздействието на алкохола.

Собствениците на потрошените коли нямат връзка помежду си, освен може би по съседство. Сред жертвите са служители на частни фирми, бизнесмени, държавни чиновници, дори бивши служители на органите на реда. От полицията нямат официална информация по случая.