Майката на стрелеца от Лясковец - Стефанка Савова е застрашена от принудително внедряване в психиатрично лечебно заведение, каза в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия адвокатът й Виктор Костов. Прокурор Галя Николова е започнала процедура за задължително настаняване в психиатрична клиника.
Първоначално експертизата е поискана от Окръжна прокуратура, за да стане ясно дали е достоверен свидетел, а в последствие се оказва, че е нужна още една експертиза, но в стационарен модел. "В един момент от искане за оценка на един свидетел в искане за задължително настаняване, идентично на лишаване от свобода. Тази ескалация на прокуратурата може да лиши случая от единствения свидетел освен баретите. Страхувам се, че искат да я скрият, адвокатът й Виктор Костов.

"Вече изтръпнах, не че съм спокойна, нямам въобще никакви сили да живея повече. Взимам успокоителни, не са ми предписани - глог, валериан и валидол", каза Стефанка.

"Не мога да вляза в жилището си - като в Кербала е надупчено. Петко беше на земята в коридора, аз бях в кухнята. "Нищо не са ни казвали, идват с една сила и почват да чупят на цялата къща стъклата, влязоха със стълба, сложена под гаражите и цялата къща се напълни с барети. Влязоха през терасата на спалнята, синът ми ме бутна в кухнята и от 5 до 9 не го видях. Не спим в една стая с Петко. 10-15 човека бяха на терасата, в 9 часа, взеха ме е и ме отведоха. 4 часа стоях затворена в кухнята. Петко ми каза: извикай линейка, кръвта ми изтича и аз излязох в коридора, той лежеше там, обадих се, тогава баретите ме хванаха", разказа Стефанка спомените си за страшния ден.

"Не съжалявам за момчето, което загина, защото то беше у дома", каза още 76-годишната жена, с което шокира Кеврок. Адвокат Костов се опита да я оправдае като каза, че тя още е в шок. "Изказваме съболезнования на близките на загиналия", каза той. "Тя каза, че съжалява само за сина си, това не може да се поправи", отсече обаче Кеворк.

"Конфликът със съседите, те са виновни за всичко. Всички знаят живота ни, 40 години какъв е, няма какво повече... Писахме до всички телевизии и до "Открито", и до "Господари", и до първа и втора програма - никой не дойде, като стана чудото - всички дойдоха. У нас зло няма, тези, които дойдоха в имота ни, у тях има зло", завърши Стефанка.