Австралийският пилот Марк Уебър ще прекрати участието си във Формула 1 след края на сезона и ще участва в 24-те часа на Льо Ман с Порше през 2014 година.

От доста време се говори, че Уебър ще напусне Ред Бул, особено след конфликта му с другия пилот на отбора - Себастиян Фетел, който му отне победата в Малайзия, въпреки нарежданията от бокса. Австралиецът обаче потвърди, че ще спре да се състезава във Формула 1 и ще се присъедини към Порше, за да участва в 24-те часа на Льо Ман и World Endurance Championsip.

"За мен е чест да се присъединя към Порше за завръщането на отбора в Льо Ман и World Endurance Championsip. Марката Порше е писала историята на автомобилните състезания и е символ на невероятна технология и представяне на най-високо ниво. Нямам търпение да започна това ново предизвикателство след времето ми във Формула 1", коментира Уебър.

Австралиецът стана част от Формула 1 с тима на Минарди през 2002 година, а в последните години се утвърди като един от най-добрите пилоти в надпреварата, но така и не успя да спечели титлата. Фаворит за свободното място в Ред Бул е финландецът Кими Райконен.