Провалът на брака на Гуинет Полтроу се дължи на маниите й по здравословно хранене, алтернативна медицина и Кабала, пише "Дейли експрес". Съседи и хора от обкръжението на звездната двойка твърдят, че Мартин не е успял да свикне със строгия начин на живот и хранене на съпругата си.
37-годишният фронтмен на британската група "Колдплей", който се премести с Полтроу в Лос Анджелис, често е бил забелязван в местни магазини да купува лакомства за двете им деца или да ги води да похапнат сладолед. Наблюдателите настояват, че според Крис Мартин диетите и правилата на 41-годишната Гуинет Полтроу са били ограничаващи и трудни за децата им Епъл и Моузес.

Преди няколко години актрисата шокира всички, разкривайки строгите си правила като родител. Холивудската звезда призна, че разрешава на двете си деца да гледат телевизия само на френски или испански и още от малки ги учи да се хранят здравословно и да избягват сладките изкушения.

Говори се също, че роля в решението за раздялата на музиканта и актрисата е изиграл експертът по интегративна медицина д-р Хибиб Садехи, в чийто гений Полтроу се кълне и когото посещава при всяко свое завръщане в Лос Анджелис.