35 кг. наркотични вещества са задържани вчера при съвместни действия на МВР, прокуратурата и ДАНС за разкриване и документиране на дейността на група, разпространяваща наркотични вещества.

Задържани са 5 лица, част от които криминално проявени. 35-те кг. при първоначалния тест реагират на амфетамин. Той е бил в автомобил, а лицата са задържани на две места в София – две бензиностанции. Това са над 200 000 хапчета, за над 2 млн. лв. цена на дребно. В момента лицата са задържани за 24 часа, двама от тях са задържани на територията на Турция, единият с голямо количество амфетамин, а другият с хероин.

Наблюдавани са от април, използвани са и агенти под прикритие. Сигналът е бил, че лицата предлагат това количество за продажба. Разследването продължава, за да се установи къде е произведено това количество или е внесено от вън. В рамките на същото разследване е била намерена и лаборатория за канабис. Ние продължаваме да работим и в момента, заложили сме много задачи пред себе си, каза зам. – главният прокурор Борислав Сарафов. Владимир Писанчев и.д. председател на ДАНС каза, че имат много добро взаимодействие.