Народното събрание гласува и избра Даниела Бобева и Цветлин Йовчев за вицепремиери, предаде репортер на БГНЕС.

Даниела Бобева беше избрана със 112 гласа "за", 13 се въздържаха от 125 гласували депутати.

Бобева ще бъде без ресор, но с много отговорности по координация на икономическите политики. Вторият вицепремиер ще носи отговорности по координацията на икономическите политики, както и за чуждестранните инвестиции, електронното правителство и подобряване на административните услуги за бизнеса и граждани.

Даниела Бобева е родена на 8 септември 1958 година в София. През 1982 година завършва Висшия икономически институт "Карл Маркс". От 1990 година е доктор на икономическите науки, а през 1991-1992 година работи като началник на отдел "Заетост и пазар на труда" в Министерството на социалните грижи. Между 1993 и 1994 е директор на Икономическата програма към Центъра за изследване на демокрацията.

През февруари 1997 е назначена за министър на търговията и външноикономическото сътрудничество в служебния кабинет на Стефан Софиянски.

През 1998 година Бобева е изпратена в Черноморската банка за търговия и развитие в град Солун, един от основните акционери, в която е българското правителство. Там тя достига до поста вицепрезидент. Между 2003 и 2007 година отново ръководи Дирекция "Международни отношения и европейска интеграция" в Българската народна банка.