Около 200 недоволни граждани се събраха пред парламента за втори ден "На кафе".

И днес вместо да пият кафе, протестиращите хвърлят домати и краставици по сградата на парламента. Заради разширения периметър на сигурност, основната група от протестиращи се събра пред централния вход на Народното събрание и депутатите не срещнаха особени трудности при влизането си през служебния вход на сградата.

Въпреки това и днес движението по бул. "Цар Освободител" от бул. "Г.С.Раковски" до бул. "Васил Левски" е блокирано.

Лошото време все пак доведе до това, че "на кафе" днес пред Народното събрание излязоха по-малко граждани от вчера. Протестът протича мирно, като гражданите за пореден път решиха да напомнят на депутатите думите на "Петко Славейков, че "всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво, отсечено в корена".

Продължават освиркванията и скандиранията "Оставка", "Мафия" и "Нагли сте", "Уволнение". Едно от основните искания на гражданите е единствената точка в дневния ред на парламента да бъде обсъждането на необходимите промени в Изборния кодекс в пленарна зала, което да се излъчва пряко по БНТ, БНР и на екрани пред парламента.

Тази сутрин още от 7 ч. жандармерията се готвеше за предстоящия протест пред парламента. Полицията проведе сутрешна оперативка, пристигнаха и няколко буса с полицаи. Загражденията около парламента се разшириха около градинката на НС и задния вход на парламента. Железните огради са сложени плътно и опасват цялата сграда на НС. От МВР съобщиха, че предприетите от служителите на полицията мерки са с оглед запазването на реда и предотвратяването на възможности за нарушения.