Предстоящото искане на главния прокурор за снемане на имунитета ми като народен представител е изненада за мен, защото имаше проблем през 2008 г., но оттогава досега никой не ме е викал, нито разпитвал.

Това заяви в кулоарите на НС депутатът от ДПС Щерьо Щерев. Извърши се една проверка на досъдебно разследване и това е. Говори се за пране на пари, за документна измама, но това не е доказано, подчерта Щерев. Досъдебното производство и проверката от 2008 г. още не са приключили и се отнасят за деяния от 2007 г. Категорично смятам, че съм невинен. Тогава искахме да изграждаме едни оранжерии с доста голям обем, но това бе прекратено и не е изяснено до ден днешен, продължи Щерев.

ПГ на ДПС е наясно с проблема, призна Щерев и поясни, че той е член на партията, но е избран от гражданската квота. След образуване на досъдебното производство през 2008 г. той е излязъл от бизнеса и е бил подпомаган материално и финансово от жена си за периода, в който не е работил. Но от 1-2 години отново е в бизнеса до избирането му за народен представител в 42-ото НС, каза самият той.

БГНЕС припомня, че днес главният прокурор заяви, че в началото на другата седмица, най-вероятно в понеделник или вторник ще внесе искане в НС за снемане на имунитета на депутата от ДПС Щерьо Щерев. Цацаров обясни, че обвиненията се отнасят за пране на пари, финансови престъпления и най-общо са свързани с незаконни трансфери на голямо количество средства с неизяснен произход.