Училища в Добрич са променили датите на абитуриентските балове заради евровота, установи проверка на "Стандарт". По данни на инспектората две учулища са променили предварително заявената дата.

Директорът на природо-математическата гимназия в града Галин Канев, съобщи, че първоначално балът на випуск'2014 е бил за 24 май, но след като стана ясно, че изборите за европейски парламент ще са на 25 май, зрелостниците сами пожелали купонът за завършването да е на 27 май. Датата на бала са променили и зрелостниците от СОУ „Д. Талев" в града, заяви началникът на образователния инспекторат Дариела Вълканкина.

Тя сподели още, че в областта тази година 12 клас завършват 1210 деца, от които 893 – в училищата и гимназиите в обласнтния център Добрич. По предравителните заявления за втора матура за първи път от няколко години има сериозен интерес към биологията, каза още Вълканкина. Естествената наука са посочили 292 зрелостници. По традиция най-желан предмет за яваване на държавен зрелостен изпит по желание е географията, посочена от 392 дванадесетокласници в областт, сочи справката на инспектората. Само по един от тазгодишните зрелостници са посочили като желана втора матура руски и испански езици.