Това не е макет от филм на ужасите, това е абсолютно реално чудовище-бик, известно като Белгийско синьо говедо. Породата е създадена чрез генетични експерименти с ГМО, а мотивите са... както се досещате, финансови, пише alexsrb. livejournal.com, цитиран от Struma.com.
Учените определят Белгийското синьо като „един от най-сполучливите примери за генетично подобрение. “ Този бик има 40% по-голяма мускулна маса от който и да е друг. Телетата растат значително по-бързо, а бременността на оплодените от такъв бик крави трае по-малко. Звучи ли ви като генетично подобрение?

"Това, което никой от тези учени няма да ви каже е, че в следствие на генната мутация и наднорменото тегло на животните, върху краката им се образуват големи рани, които пък от своя страна водят до мъчителна смърт". Какви биха могли да са ефектите върху човешкия организъм, консумирайки такова месо, можем само да гадаем.

И докато целият свят се бори да спре злите гении, повярвали си, че са Господ, в Китай нещата отдавна са излезли извън релси. Местните учени са имплантирали човешки гени в крави, чието мляко уж напълно замествало майчиното. Някъде скрито от обществото обаче, остава фактът, че телетата на тези крави се раждат увредени мутанти, които в 99% от случаите умират веднага - пише още ученият Александър Черемних.

Въпреки горчивият опит на Америка с ГМО пшеница, за която беше доказано, че променя функцията на черния дроб и ГМ царевица, която причинява тумори, генетичното осакатяване не спира да се развива със страшна сила, отбелязва alexsrb. livejournal.com.