Авторски филм на Светослава Рудолф (екс Тадаръкова) за откритието, което прави изследователят Христо Смоленов – в артефактите на Варненския некропол, ще бъде показан по време на Събора на Българския дух от 1 до 5 май в Белинташ. Филмът подробно разкрива кой е бил погребаният цар (първият за нашата цивилизация), за когото се предполага, че е носил името Долонк, съобщава petel.bg.
Журналистката ще представи по време на събитието и втори свой филм, свързан с изследванията на Варненския некропол – според изследванията на Христо Смолянов в размерите на златните предмети в гроба на жреца-цар е заложена т.нар. Свещена геометрия. Числото Пи, числото Фи и други. Това е доказателство за високо развита наука много преди да се появят цивилизациите на Шумер и Египет. Изследването доказва, че тези две цивилизации взимат математиката от нашите предци, оставили следи във Варненския некропол.

Българи от цял свят ще се съберат в обвитият в мистерия сакрален триъгълник Белинташ – Кръстова гора – Караджов камък – това е втори национален събор за Българския дух от 1 до 5 май. Организатори на събитието са дългогодишният изследовател и твжурналист Асен Асенов – Хермес и сдружението за опазване на културно-историческото ни наследство Велика БОЛГАРИА.

С походи, беседи с интересни лектори, практики, лекари за здравето като нетрадиционна методика, знахари, духовни школи и медитации ще протече националният събор.

Сред лекторите са Меги Колева, Калоян Гичев, Христо и Галя Маджарови, Спас Мавров, Георги Мелихранов, Мартина Генкова-Иванова, Огнян Симеонов и др.

Двете сдружения, с помощта на над 50 организации, които ги подкрепиха, успяха да премахнат от държавните сайтове недоказуемата соцтеза за тюркския произход на българите, пресекли с Аспарух Дунава.