Разговарял съм веднъж или два пъти по телефона с Филип Златанов. Срещал съм го веднъж на булевард "Витоша". Това заяви водачът на листата за евровота на ГЕРБ Томислав Дончев, предаде БГНЕС.

Коментарът на Дончев беше във връзка с изплуването на неговото име в скандалното тефтерче на бившия председател на КУПКИ Филип Златанов. В тефтерчето се съдържат имената или инициалите на политици от ГЕРБ, включително на президента Росен Плевнелиев, и имена на известни личности, които трябва да бъдат ударени.

Записът за Дончев е свързан с името на бившата заместник-министърка на икономиката и енергетиката от ГЕРБ Жулиета Хубенова: "да се решава бързо и безболезнено - обаждане от Томислав Дончев, на 19, четвъртък". По-късно Хубенова подава оставка от своя пост по "собствени причини".

"Аз по принцип съм предприел тактиката да не се обяснявам на всеки, който излезе и каже някаква глупост за мен. Ако това към момента се случва примерно два пъти, или три пъти седмично сигурно идните седмици ще бъде ежедневие, дори ще бъде повече от един път на ден. Това е начинът, по който някои приемат, че трябва да се прави предизборна кампания", заяви на днешната пресконференция Дончев.

По отношение на освобождаването на Жулиета Хубенова той каза: "Ако аз съм имал нужда някой заместник-министър да бъде освободен, е нелепо да се ползва такъв инструментариум. Господин Борисов е тук, той ще потвърди, че методът е друг".