Въпросът за предсрочни избори не стои на дневен ред за "Атака", имаме действащ парламент и правителство. Това заяви днес преди заседанието на правната комисия депутатът от "Атака" Явор Нотев, цитиран от БГНЕС.

По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че работата на Народното събрание зависи от позицията на "Атака", която трябва да се определи дали иска работещ парламент или предсрочни парламентарни избори. Членовете на ръководството на "Атака" не отговаряха на мобилните си телефони защо днес депутатите на Волен Сидеров не дойдоха в парламента и какво ще е поведението им от тук насетне.

"От парламентарната група намираме, че докато не бъдат осигурени нормални условия за работа не би следвало да се правят дори и опити за свикване на заседания", заяви по-късно Явор Нотев.

"В ненормална ситуация не биха могли да се търсят и да се постигнат някакви резултати. Сложни са въпросите, които вълнуват хората, очакванията на хората са големи, но не може решението да стане под обстрела на домати, тоалетна хартия и при опити да бъдат набити депутати", коментира той.

От думите му не станало ясно дали "Атака" утре сутринта ще влезе в пленарна зала. "Обстановката е динамична, ще видим в каква ситуация ще осъмнем", каза само Нотев. Утрешният ден може въобще да не ни допуснат да влезем в сградата на Народното събрание, няма как да гадая какво ще се случи, добави той.

"Днес ситуацията беше невъзможна за градивна работа и въобще за нормална работа. Говоря за достъпа до сградата на парламента, ситуацията вътре в сградата и най-вече тази създадена, когато народните представители напускаха парламента. От наша гледна точка при такива условия не се работи нормално, това е пряка форма на осъществяване на натиск над волята на народните представители", каза още Нотев и обясни, че депутатите от "Атака" не са се явили на работа днес в парламента именно заради очакваните сутрешни протести пред Народното събрание.