Значителна ще остане облачността над Западна България и там ще има валежи от дъжд, в отделни райони значителни по количество, съобщиха от НИМХ.

Краткотрайно ще превали по-късно през деня и на отделни места в централната част от страната. Над източните райони през деня ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина ще продължи да духа до умерен запад-северозападен вятър. Дневните температури ще са в широки граници - от 21°-24° в Северозападна България и по високите полета до 28°-30° в източните и крайните южни райони от страната, в София около 21°.

Над планините ще преобладава облачно време. Главно в планинските масиви от западната половина на страната ще превалява дъжд, в следобедните часове - в Рило-Родопската област с гръмотевици. По високите части ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър.

По Черноморието ще се задържи предимно слънчево. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от североизток. Максималните температури по крайбрежието ще бъдат около 27°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.