Хлапе размаха газов пистолет пред свои връстници и халоса единия от тях по главата при бой в софийското село Петърч, предаде БЛИЦ. От Областната дирекция на полицията в София потвърдиха за инцидента.
Сигналът за сбиването между 15-годишно момче и с година по-големия М.И бил подаден в полицията около 20.30 ч. в петък. Дошлите на място полицаи установили, че по-малкият ученик е извадил газово оръжие, с което ударил М.И по главата. Пострадалият се дръпнал от мелето и потърсил помощ от своите родители. Те завели момчето в "Пирогов", където е бил прегледан, а раните му обработени. След, което момчето е било освободено за домашно лечение, съобщиха за БЛИЦ от Института за спешна помощ. Според очевидци това, че М.И сам си е тръгнал, а не е продължил свадата, е спасило живота му, тъй като нападателят е бил готов и да стреля.

Полицаите са установили, че оръжието, с което е бил ударен М.И е законно притежаван и регистриран на името на бащата на 15-годишния нападател. Родителят предал оръжието в РПУ-то, заедно с документите към него. Той занесал в полицията и още един газов пистолет, за който обаче все още нямал регистрация, тъй като го купил ден преди синът му да нападне другото момче, коментираха за БЛИЦ от ОДП-София. От полицията бяха категорични, че бащата ще бъде сакнциониран за това, че не е държал оръжията си заключени и на място недостъпно за детето му.

В понеделник случаят ще бъде докладван на Софийска районна прокуратура.

Според родителите на пострадалото момче, нападателят е от семейство, което се слави в селото с агресивно поведение.