Схема за продажба на нелегални цигари в столична болница разкриха митнически служители.
При проверка на специализираните митнически мобилни групи към дирекция „Митническо разследване и разузнаване” на Централно митническо управление е установено съхранение на нелегални тютюневи изделия в УМБАЛСМ Пирогов. Намерени са общо 170 кутии цигари от марките Еva Slims, Vogue, Karelia, Мy Way и др. – всички без бандерол или с косовски бандерол. Около половината от цигарите са намерени в тоалетна на едно от отделенията на болницата. Останалото количество е открито в мазето към моргата.
Съставени са четири акта, от които един срещу неизвестен извършител и три срещу санитари в болницата, които са установени като собственици на цигарите.
Предварителните данни сочат, че клиенти на нелегалния тютюнев „магазин” са били не само служители и пациенти на болницата, но и външни лица, които идвали специално заради нелегалната стока, продавана на цени около 3.00 – 3.50 лв.
Подобна схема вече бе разкрита и в Русе, където нелегални цигари се продаваха от багажника на автомобил, паркиран между аптеката и моргата в двора на болница.