Продължаваме да подкрепяме категорично правителството на Пламен Орешарски. То трябва да предложи спешни мерки за работата на институциите в следващите дни, но при една хипотеза – да има работещо НС.

Това заяви лидерът на ПГ на КБ Сергей Станишев след продължително заседание на парламентарната група, предаде репортер на БГНЕС. Това, което се случи днес пред НС не представлява гласа на българските граждани, а определени интереси, включително и икономически. Тези 200-300 души са идентифицирани. Виждаме едни и същи кукловоди зад тях, които са правили сценарии в годините на прехода и които са подвластни на икономически и корпоративни интереси, продължи Станишев.

Имаме готовност да отидем и на предсрочни парламентарни избори. От ГЕРБ са най-заинтересовани от тях, добави Станишев. За Атака той каза, че всеки трябва да си поеме отговорността. Разбрахме, че те не приемат правителството, но трябва да решат дали искат НС да работи. ПГ на КБ няма самочувствието да е кукла на конци, много български граждани не са на улицата, но са готови да излязат с различни тези от сегашните, каза той.