Не се чувствам заложник, парламентарният кворум не е мой въпрос. България е парламентарна република и се надявам парламентът да работи, заяви премиерът Пламен Орешарски в НС.

Запитан как ще работи парламентът, ако "Атака" не влезе в пленарна зала Орешарски заяви: Това са хипотези и въпроси към парламентарното мнозинство.На въпрос дали го е страх да напусне парламента, който е обсаден от протестиращите, Орешарски заяви: "Не". А запитан дали ще разговаря с протестиращите премиерът каза: "Едва ли, аз опитвах вече - по-скоро другата страна не разговаря".

Орешарски съобщи,че ще внесе отново предложенията за промени в структурата на кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. Обещах още в началото, че ще има втори вицепремиер, кабинетът е сформиран и вече попълнен, посочи той. Не е ли късно за втори вицепремиер с ресор икономика при ситуацията на протестите в страната, този въпрос отправи към Орешарски представител на медия.

"Икономиката ще продължи да пада по този начин", бе неговият отговор.Не съм коментирал с никой от ССД кандидатурата на Даниела Бобева. Не съм се консултирал предварително дали ще има кворум или не, отбеляза Орешарски. Страхувам се, че в нестабилността, в която попаднахме, тя може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава? Естествено, че не можем да работим без парламент, то се разбира по Конституция, коментира той.