Музикантите от D2 възкръснаха за ново начало, но не от пепелта, а от сцената, където представиха новия си албум "Феникс".

"Много хора ни питаха защо "Феникс". Живеем в свят, в който имаме нужда от нова надежда. А точно това е фениксът – ново начало и възход", каза фронтменът на групата Дидо преди да изпълни главната песен в едноименния албум.

След осем години прекъсване, много концерти със световноизвестни имена на музикалната сцена и стотици преживявания по рок фестивали, D2 се завърнаха с най-добрия албум, който са правили досега. Той събира в едно най-добрите страни на групата – от романтичното звучене на баладите по време на първия етап от развитието на D2 с вокала Дичо, до хард звученето на рокендрола, пресъздадено от Дидо. Без да оставят никакво време за подгряване на сетивата, момчетата излязоха с култовото парче "Deadman". Китарата на Митко Кърнев, гласът на Дидо, басът на Александър Обретенов и барабаните на Васил Вутев просто карат сърцата да туптят в техния ритъм.

След взривоопасен микс от най-новите парчета на бандата като "Феникс", "Преди", "Кралят на лятото" и култовата "Секс, лъжи и музика", групата зарадва публиката с емблематичните заглавия "Не мога да спра да те обичам" и "Нямаше кой да ни каже", които накара всички да пеят силно с тях. Групата покани на сцената и гост музикантите от албума бийтбоксърът Red man, с който самият Дидо хвана акустичната китара и Краси Тодоров на пиано, направил последната песен на албума – ремикс на пилотния сингъл "Феникс.

След десет от хитовите парчета на бандата, публиката се чувстваше преродена, а "надеждата", да видят момчетата отново, я накара да ги върне обратно на сцената. А за финал бандата изсвири песен на любимите британци на басиста Сашо "Моторхед". За първи път в изпълнения на D2 чухме и култовата "Фокси лейди" на легендарния китарист Джими Хендрикс.