Управляващите продължават с техния популизъм. Задълженията на НЕК и БЕХ вече са милиарди и никой не ги знае. Почвам да се чудя, за кое нещо по-напред да поискаме вот на недоверие. Има обаче желязна коалиция между БСП, ДПС и "Атака". Това каза по телефона за БНТ Бойко Борисов.

Той разкри своята версия за пиенето на кафе с Лютви Местан в Кърджали.

"Първо искам да честитя рождения ден на Ахмед Доган. Сега ще размътя главите на всички анализатори. Много се забавлявам да слушам всякакви анализатори и политолози в България. Сергей Станишев наговори такива глупости, че Кърджали щял да иска референдум, че нещата били страшни. Срещата ми с Местан беше отворена за медиите. Политическите лидери трябва да даваме пример, че няма никаква опасност в града. Тази среща я организираха медиите и ние нямаше как да откажем", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашното видео обръщение на Станишев за банките: Аз приветствам желанието на всеки един от политическите лидери хората да го чуят и да го видят. В същото време това е уплах от съдържание. Формата е прекрасна, но пази боже БСП да се занимава с банки. Да е жив и здрав Иван Костов, че направи най-хубавия закон за банките, след като БСП се беше разправило тотално с тях и беше оставило пенсионерите с 3 долара пенсия.

Той не подмина и темата за евентуална коалиция с Реформаторите. "Всичко е въпрос на разговори. Аз съм им обещал, че повече няма да говоря по тази тема. Те трябва да отговорят на своите избиратели, какво ще правят след едни предсрочни избори. Такива избори ще има със сигурност, защото управляващите водят страната към катастрофа. Кредите, които теглят сега, ще трябва да ги плащаме още 2015 година. Това е един капан за следващото правителство, разкри бившият министър-председател.

Борисов говори и за трагичния инцидент в Лясковец, при който беше застрелян командоса Емил Шарков. Главният секретар е подписал заповедта за акцията. "Този случай ще тежи на съвестта на Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров. Да загиват най-добрите хора от най-елитните части означава, че нещо не е наред. Не искам да коментирам. Пак повтарям, че това ще тежи на съвестта на вътрешния министър и главния секретар", завърши Борисов.