Новородените бебета са толкова сладки и неустоими! С големите си влажни очи са способни да разтопят сърцето и на най-суровия човек без дори да осъзнават как го правят!

Съществуват някои интересни факти за бебетата, някои от които известни, други – не толкова, а трети – напълно учудващи! Предлагаме ви да се запознаете с тези любопитни особености на малките човечета.

Бебетата имат повече кости в сравнение с възрастните

Тъй като възрастните са по-големи, повечето хора по презумпция мислят, че имат повече кости. Невярно! Бебетата се раждат с около 270 кости, които с времето срастват и броят им пада до 206 вследствие на сливането на някои кости на гръбнака, на черепа.

Повечето бебета се раждат със сини очи

Този факт е известен на мнозина, но все пак не е задължително всички бебета да са синеоки. Между 6-ия и 12-ия месец меланинът в клетките на ириса се активира и пигментацията на окото се променя в зависимост от генетичния код на детето.

Бебетата удвояват теглото си след 5-ия месец

Бъдете подготвени, че бебето ви ще стане двойно по-голямо много бързо. Промяната започва активно още от самото раждане и до настъпване на 5-ия месец бебчето ви ще се окаже доста по-голямо.

Новородените са късогледи

Новородените бебета са много късогледи и зрението им позволява да виждат само силуети и контури на предмети в далечина. С времето зрението се усъвършенства.

Едно на всеки 3 кърмачета има белег по рождение

Това е факт, който определено изненадва, защото обикновено не забелязваме малките белези, но тях ги има. По статистика също момичетата са по-склонни да имат белези по рождение в сравнение с момчетата.