"Това, което се случва, е персонална атака срещу мен и има дублиране на цели - от една страна на организираната престъпност, а от друга на политическата класа. Затова трябва политически да бъда омаскарен и физически премахнат от организираната престъпност". Това каза във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той посочи, че ако в момента проблемът на цялата държава е Цветанов, "нека да се занимават с мен".

"Проблемът обаче са тези, които разсипаха и разграбиха държавата през последните 23 години и създадоха статукво, което да подкрепя организираната престъпност и политическите партии, които се възползват от него", каза Цветанов.

Той подчерта, че няма никакви прегрешения, свързани с нарушаване на закона и се е ръководил винаги от интереса на държавата. Не мога да разбера какво общо има Флоров и това, което беше за неговото отстраняване при събитията от 1999-2002 и този казус с повдигнатото обвинение. Цветанов посочи, че все още не е подал заявление да падне вторият му имунитет, но като се върне в София ще го направи. "Ако толкова много се бърза, готов съм да подпиша заявлението и от Варна", каза той.

"Тези, които искат да правят втори ГЕРБ няма да имат никакъв успех", категоричен е Цветанов. "ГЕРБ е един и всички трябва да работим за ГЕРБ, защото това е добре за държавата", смята той.

За отношението на Павел Димитров той коментира, че вероятно причината е, че се е почувствал засегнат, защото е бил сменен като областен ръководител на Варна. "Всичко, което се е случвало с партията, е със санкцията на лидера и всяко едно решение сме вземали само в интерес на партията", каза още Цветанов. Той подчерта, че не обръща много внимание на публичните изказвания на своите колеги от етрополската среща, а и вече са предприели един мъдър ход да правят срещи с областните структури в партията.