Либийските власти разпространиха видеозапис, на който Саади Кадафи, един от синовете на Муамар Кадафи, поднася извиненията си към либийския народ, съобщи Франс прес.

"Моля за прошка либийския народ и либийското правителство", казва той в клипа и признава, че стои зад действия, целящи дестабилизирането на страната, но не навлиза повече в подробности.

"Искам да успокоя семейството си. Добре съм, в добро здраве съм и към мен се отнасят много добре", допълва Саади Кадафи, облечен в синя затворническа униформа.
Като излъчват този видеозапис, либийските власти се опитват да разсеят слуховете, че здравето на Саади Кадафи се е влошило в резултат на лошото отношение към него в затвора Ал Хадба в Триполи.

Синът на Кадафи е обвиняван от либийското правосъдие в престъпления, целящи да оставят баща му на власт през 2011 г. Той беше предаден на Триполи на 6 март от Нигер, където намери убежище през септември 2011 г., малко преди падането на режима на баща му.

Саади Кадафи е третият син на Муамар Кадафи. В миналото той беше футболист и играеше в италиански клубове, впоследствие бе и полковник от либийската армия.