От 20,30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часът на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи, съобщиха организаторите.
70 български общини, срад които за поредна година е и Русе, заедно с институции и знакови сгради заявиха участие и подкрепа за Часът на Земята.

През 2013 г. 103 селища се включиха в отбелязването му с притъмняване на светлини, шествия, състезания и светлинни представления. Личният ангажимент за опазване на околната среда, местните действия с отговорност към природата са цел на Часът на Земята през 2014 г. „Използвай силата си, за да промениш света“, е призивът на WWF, с който организацията обединява и популяризира хиляди проекти на всички континенти – от спасяването на леопардите в Русия, през опазване на горите и подкрепа за местните общности в Мадагаскар, до събиране на средства за традиционните рибарски общности във Филипините, за да продължат устойчивото потребление на морските ресурси.

Тази година WWF има и първият си посланик-супергерой на Часът на Земята – Спайдърмен. Целият екип на филма Невероятният Спайдърмен 2 застава зад акцията с личен пример за природозащита и с директна подкрепа за зелени проекти в Китай, Индонезия, Непал. А при снимането на филма и провеждането на рекламното турне за него са положени специални усилия да се пестят ресурси и да не се замърсява околната среда.