Съпругата на загиналия командос Емил Шарков, който беше застрелян в Лясковец, не обвинява никого за смъртта му. „Много ми се иска моят герой да бъде пример за бъдещите мъже на България. Да обичат страната си, да не предават приятели, да помагат на по-слабия или просто да бъдат мъже на честта”, каза тя в откровено интервю пред Светослав Иванов за предаването „120 минути”.

Тя направи специално обръщение към всички, загубили близките си при изпълнение на служебния им дълг. То се казва „Момчето ми...", защото иска бащата на детето й да бъде запомнен именно чрез нейните чувства в момента.

„Мисля, че дори да е знаел какво ще се случи, той пак би пожертвал себе си, за да защити трима ранени приятели. И учениците срещу които е подготвен цял арсенал. За да могат децата от Лясковец да ходят спокойно на училище, моето дете остана без баща”, казва Милена.

„Роди се герой, герой които в очите на близките си винаги е бил такъв!” категорична е съпругата на командоса Емил Шарков.

Милена благодари на Господ, че е имала мъж, който е възпитал дъщеря им. И всеки път, треперейки, го е изпращала на акция безмълвна, защото, по нейните думи, той е работил това, за което винаги е мечтаел.