Берковчанката Таня Сусина е била в хотела "Правец Ризорт" с Мишо Бирата преди смъртта му. Това признава самата тя в новия брой на вестник "ШОУ".Неотдавна Волен Сидеров хвърли бомбата, че подслушаният прословут телефонен разговор между Бойко Борисов и Ваньо Танов, касаещ прекратяването на митническа проверка в бирената империя на Михаил Михов-Мишо Бирата, вероятно е довел до убийството на бизнесмена, за да не се разрасне скандалът. Според версията му ликвидирането на бирения бос вероятно е станало чрез отрова, симулираща инфаркт.

“ШОУ” зададе въпросите си директно към Таня Сусина, набедена като последния човек, контактувал с Мишо Бирата във фаталния ден -  30 март на 2012. По зловеща ирония на съдбата към момента на смъртта му хубавицата изпълнява функциите на пръв погребален агент на град Берковица, в качеството си на шеф на общинската фирма “Обредни дейности”.  Може да сме били близки, но това няма отношение към смъртта му, посочи жената.

Преди време приятелката на Мишо Бирата беше пребита и потрошена зверски в офиса си от бизнесмена Димо Стефанов. Тогава само намесата на случаен клиент я спаси от възможен фатален край.