Братът на британската певица Ейми Уайнхаус заяви, че булимията, а не пристрастеността й към алкохола и наркотиците е причина за смъртта й.

Алекс Уайнхаус твърди, че проблемите с храненето на малката му сестра, която почина на 27 години в дома си в Камден, Северен Лондон, са я направили по-слаба и уязвима. Разследване на смъртта на певицата установи, че тя е починала в резултат на инцидентно натравяне с алкохол.

Тя била трезва в последните няколко месеца преди да почине през юли 2011 г., но се смята, че се е върнала към пороците си няколко дни преди смъртта си. Алекс, който е четири години по-голям от Ейми, заяви пред списание "Обзървър": "Тя страдаше сериозно от булимия. Това не е нещо ново, разбирахте за това само като я погледнете. В крайна сметка тя щеше да умре заради начина, по който живееше, но това, което наистина я уби, беше булимията...,просто ужасно. Мисля, че тя я направи по-слаба и по-уязвима. Ако нямаше проблеми с храненето, щеше да е по-силна физически".

Алекс твърди още, че певицата се разболяла от булимия на 17-годишна възраст. "Всичките й приятели го правеха. Слагаха големи количества мазни сосове в храната си, поглъщаха я и след това я повръщаха. Те спряха да го правят, но Ейми никога не спря истински. Всички знаехме, че го прави, но беше почти невъзможно да се справим, особено като се има предвид, че тя не говореше за това", разказа още Алекс.