Районният съд във Враца даде условни присъди на 4-ма апаши, които заплашили с пистолет, пребили, вързали и ограбили мъж в село Лиляче, пише БЛИЦ.
Подсъдимите Л.С.А., Л.П.М., Н.П.М. и Р.К.В. се признали за виновни за това, че на 14 януари в село Лиляче заплашили с газов пистолет 66-годишния Георги Стоянов. Бандитите нанесли удари по главата на Стоянов, повалили го на земята, вързали ръцете и краката му и залепили устата му с тиксо. Единият от нападателите издърпал ланеца от врата на поваления мъж, докато му повтарял "Давай парите! Казвай къде са парите!".

Четиримата си тръгнали от дома на Георги Стоянов с плячка на стойност 5301.79 - златен ланец с кръст, който струва 4664.54 лева, златна гривна на стойност 590 лева, мобилен телефон "Самсунг" за 47.25 лева. Магистратите са категорични, че подсъдимите са причинили на Стоянов разстройство на здравето, което не е опасно за живота, разкъсно-контузна рана на главата, с оток на меките тъкани, оток и кръвонасядане на челото вляво, кръвонасядане на клепачите на двете очи и оток на долните клепачи с кръвоизлив под външната обвивка на лява очна ябълка, оток и охлузване на носа с кръвотечения, драскотина на дясна китка и оток на лявата, драскотини на дясно коляно и дясна подбедрица и охлузване на лява подбедрица.

На трима от бандитити съдът наложи 2-годишни условни присъди, а на четвъртия само година. Апашите трябва да заплатят и направените разноски по делото в размер на 500.73 лева. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.