Когато се докладват исканията за СРС, директорът на СДОТО заедно с главния секретар ако има разминаване, започваме да решаваме какво да правим и как да се прилагат СРС.
Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов във връзка с искането на главния прокурор да бъде свален имунитетът на Цветанов и по разследването срещу Станимир Флоров.

Има случаи, когато повторно прилагане на СРС преминава над законно установения срок от 80 дни. По тази логика трябва на всички министри, писали по някои от исканията или всички съдии, които са забавяли исканията, да им се търси наказателна отговорност, заяви Цветанов.

За бившия директор на РЗБОП – Велико Търново Орлин Тодоров, Цветанов каза, че "след спазването на цялата процедура на дирекция "Вътрешна сигурност" съм съдействал и знаете, лицето беше задържано".
"Готов съм и съм си подписал съгласието. Въпросът е дали трябва да внеса в парламента, за да не изпадаме в същата ситуация, както първия път", допълни Цветанов, имайки предвид, че е дал съгласието си за сваляне на имунитета му.