Неизвестен нападна и напръска със спрей в очите зам.-главния редактор на "7 дни спорт" Владимир Зарков.
Инцидентът е станал на ъгъла на улиците "Шипченски проход" и "Александър Жендов", близо до зала "Универсиада".

Зарков тъкмо си тръгвал от работа, когато бил издебнат в гръб и нападнат. Нападателят изстрелял лютивата консистенция към главата му и изчезнал.

Минути след инцидента на мястото пристигнала линейка, която откарала спортния журналист в болница с увредено зрение.

Владо вече е по-добре и си е вкъщи, заяви пред БЛИЦ главният редактор на изданието Юлий Москов.

"Владо е идиот. Казвам го в добрия смисъл на думата. Той и зле да е казва: "Нищо ми няма." Това е Владо. Чухме се, по-добре е и си е вкъщи. Той затвори броя вчера, защото аз си тръгнах по-рано. По едно време ми се обади един от колегите и ми разказа какво се е случило. Попитах го как е Владо, даде ми телефона да говоря с него и го питам, а той ми вика, че е добре. А през това време не е могъл да вижда, стоял е със затворени очи", разказа пред нашия екип Москов.

"Подали сме жалба срещу неизвестен извършител, надяваме се следствието да си свърши работата. Нападението идва от футбола, това е ясно. Знам откъде е поръчката, но няма да обявя нищо повече. Не искам да подготвям тези хора. Само искам да кажа, че медиите съвсем не са беззащитни и трябва да го знаят", допълни главният редактор на "7 дни спорт."

"Ако за дузпа и тъч започваме да правим такива неща, с картечници ли да ходим на работа?! На компютрите с каски и бронежилетки ли ще стоим. Работили сме и в годините на прехода, но тогава беше изключено да се случи такова нещо. Имаше правила и ако има сериозен въпрос, сяда се и се разговаря. Журналистите ли са виновни на даден отбор, че играе слабо. Журналистите ли са виновни, че някой треньор е тъпак. Никой журналист не е виновен на никой футболист, че и двата му крака са леви.

В Манчестър Юнайтед да пратят престъпници да изпотрепят всички английски журналисти, защото Юнайтед не може да играе ли? Или Берлускони да прати килъри да пребие италианските журналисти, защото Милан е закъсал като Марко на Косово поле. Ако добре си спомням, Ана Заркова беше последната пострадала заради изрази. Сега обаче се показва, че прагът на допустимост е много нисък. Човешкото здраве и живот не са ценност, може да се посяга на тях за нищо", завърши Москов.