Нa 28 юни най-старото тв предаване за рок и метъл музика в България – “Фрактура” навършва 15 години в ТВ ефира. По този повод неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отбележи годишнината с едно специално издание на шоуто. Точно в полунощ на 30 юни срещу 1-ви юли (неделя), в ефира на телевизия Диема ще стартира празничното издание “15 години Фрактура”. В продължение на два часа зрителите ще видят ретроспекция на концертния рок живот в България от 1998 г. насам. Ще бъдат излъчени кратки откъси от 125 концерта, провели се в България, като част от тях са на Metallica, Whitesnake, Cradle of Filth, Soulfly, Dimmu Borgir, W.A.S.P., Sodom, Machine Head, Helloween, Twisted Sister, Behemoth, Apocalyptica, Megadeth и много други.

“Като се обърна назад, даже и не мога да осмисля кога минаха толкова много години. Струваше ми много, но смятам, че си заслужаваше целия този труд и упоритост, които съм положил в развитието на предаването. Медийният пазар е крайно враждебен, но когато нещо е правено с желание, то намира начин да оцелее. “Фрактура” не е продуцентско предаване, а е правено от фен за феновете и вероятно точно там се крие и неговото дълголетие. Благодаря на всички, които са подкрепяли и подкрепят предаването по някакъв начин“, коментира повода Васко Катинчаров.

“Фрактура” винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости, интервюта с известни музиканти и концертни репортажи. Всичко свързано със световната и българската рок сцена е вече 15 години в ефира на Диема, всяка неделя и с пълно повторение в петък.

Началото на предаването “Фрактура” е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998-ма  година. Дълги години то се излъчва по ММ, но след като каналът е закрит през 2010-та, се мести в телевизия Диема. Това е и най-старото специализирано тв рок предаване в ефира. За целия този период от 780 предавания, зрителите са гледали специални интервюта с най-големите световни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната.

Предаването “Фрактура” се излъчва по телевизия Диема в неделя от 24:00 ч. с пълно повторение всеки петък от 00:30 ч. Шоуто достига до зрителите с приятелската подкрепа на Jack Daniel’s и Каменица.