Бившият капитан на националния отбор и настоящ треньор в бургаския "Черноморец" Радостин Кишишев е бил рекетиран почти година от мафиотския бос Митьо Очите. Това разкрива футболистът, докато разказва пред "168 часа" как търси усилено заведения и ресторанти в Бургас. Той има намерение да инвестира 5 милиона лева в този бизнес.

В неговото полезрение са две заведения в центъра на Бургас и още едно в Созопол.
Той дълго време води преговори за закупуване на едно от знаковите заведения в града "Силвър клуб". Наемателите му искали да продадат бизнеса на Кишишев.
В същото време собственици на имота са наследниците на бургаския предприемач Аврам Чальовски.

Наскоро те проведоха търг, за да го продадат. Кишишев обаче се отказа в последния

момент. Той

не се съгласил да плати около 1 милион лева за собствеността и още толкова за бизнеса.

В момента се водят преговори между него и наемателите на друго популярно заведение - "Дриймс". За да му продадат бизнеса, предприемачите искат 500 хиляди лева. Бившият национал обаче отново не е съгласен с цената.

Затова продължава да търси обекти за финансиране.

По последни данни се водят преговори с бизнесмени от Созопол за закупуване на голяма таверна в курортния град. "Действително обмислям свои инвестиции. Това е в реда на нещата. В крайна сметка парите, които спечелих от футбол, е добре да бъдат завъртени. Да носят приходи. Аз не съм привърженик на консервативни схеми с лихви и банкови депозити. На борсата не смея да играя, защото е много рисковано. Там може да спечелиш, но може и да загубиш много само за два часа. Заради това предпочитам предприемачеството," коментира бившият играч на "Черноморец", "Нефтохимик", "Литекс", "Бурсаспор", "Чарлтън","Лийдс" и "Брайтън".

Ориентацията му е основно към заведения и ресторанти.

"Търся бързооборотни бизнеси. Освен това мисля, че разбирам от заведения. Имах намерение да инвестирам в два пъба в Лондон, но се отказах. И

България не е лошо място
за правене на пари


Бургас е голям град, който има и много гости. Мисля, че Черноморието се отличава от другите градове и има солидни перспективи за развитие", казва още футболната звезда.