Нова щуротия измислиха пиячите на кафе, които вече прибавят към сутрешната доза кофеин 80 грама разтопено масло, което дава повече енергия и насърчава загубата на килограми.

Авторът на идеята Дейвид Аспри, твърди че напитката е пълна с много полезни мазнини, които вдигат енергийните нива в продължение на най-малко шест часа. В същото време кафето с масло подобрява когнитивните функции и помага за намаляване на сантиметрите в областта на талията.

Аспри разказва, че открил силата на "масленото кафе" на върха на планината Кайлас в Тибет. Той бил отседнал в къща на температура от -10 градуса и само чаша с кремообразната кофеинова напитка го съживявала.

След това откритие той започнал да произвежда кафе със смес от кокосово и палмово масло, които се усвояват много по-бързо от другите мазнини и повишават енергията многократно. Тези, които спазват диета, състоящата се главно от животински мазнини и протеини, ще станат почитатели на кафето, тъй като то съвпада с техния режим с високо съдържание на мазнини.