"Върнете ГЕРБ на власт, за да ви построим автомагистрала "Струма", призова в Благоевград Бойко Борисов, предаде БГНЕС.
Лидерът на ГЕРБ присъства на откриването на многофункционална спортна зала в Трето основно училище. Така макар и в опозиция, Борисов прибави към колекцията си още една лентичка. Експремиерът преряза лентата заедно с кмета Атанас Камбитов, председателя на ОбС Радослав Тасков и директора на училището Михаил Спасов.

"Върнете ГЕРБ отново на власт, за да ви построим АМ "Струма", фирмите не работят, защото приеха закон, с който спряха отчуждаването на земите по трасето на магистралата. Строителите чакат докато не се произнесе съдът", обясни Борисов.

На откриването на залата трябваше да присъства заместник-министърът на спорта Йордан Йовчев, но той не дойде. "Съжалявам, че от министерството не дойдоха, но те знаят, че са там временно, затова", допълни Борисов.

"Така като ви гледам, искам да ви кажа, че вие ще връщате парите и кредитите с лихвите на Орешарски. И като си идете в къщи, кажете на бабите и дядовците си, че това, което ги лъжат, че за Великден и Коледа ще им дадат по някой лев, вие ще ги платите с лихвите, които харчат в момента", обясни Борисов на строените в двора ученици от 1 до 4 клас.

Спортната зала бе открита с водосвет от отец Дончо Шавулев, експремиерът по традиция си направи фотосесия с деца и възрастни, след като изгледа демонстрациите на възпитаниците на клуба по гимнастика.