Александър Димитренко е новият противник на Кубрат Пулев за европейския пояс на EBU, след като Руслан Чагаев също е решил да се откаже от мача си с Кобрата, заявиха за БГНЕС промоутърите на българина от "Зауерланд".

Узбекистанецът Чагаев, който уж беше навит да се изправи срещу Кобрата на 24 август в Германия става поредният боксьор, който бие отбой от мач с българина. Пулев щеше да заложи в този двубой и двете си титли.

Европейският боксов съюз (EBU) постави краен срок до 10 юли на промоутърите на Пулев и Димитренко да се договорят за организирането на новия мач между двамата. Пулев, който е непобеден в 17 мача на профиринга, нанесе второ поражение в кариерата на Димитренко през май, миналата година. С успеха тогава Пулев спечели именно вакантната европейска титла на EBU.

Димитренко, който има 36 победи в кариерата си на профиринга, победи Самир Куртагич и Ивица Перкович след загубата си от Кобрата. Боксьорът е родом от Украйна, но има германски паспорт и живее в Хамбург. Това почти сигурно значи, че срещата с Пулев пак ще е в Германия.