Гена Трайкова и Венелин Петков вероятно ще спрат да водят новините на Би Ти Ви в края на април. Промяната се очаква от момента, в който Петков бе назначен за шеф на голямата дирекция "Новини, актуални предавания и спорт". Тя не се случи веднага, тъй като в Би Ти Ви търсят подходяща екранна двойка.

Гена Трайкова, която е и продуцент на "Би Ти Ви Документите", ще бъде повишена и ще стане главен редактор на новините.

Бившият им колега Димитър Цонев, който водеше "Лице в лице" точно преди централната емисия по Би Ти Ви, се връща в БНТ. "Пак ще водим заедно с Цветанка Ризова, но в различни телевизии", каза популярният тв водещ.

Още този понеделник той ще поеме публицистичното предаване "Още от деня" от 18,30 ч. "Влизам в готов продукт, който се надявам да развием. Ще се обсъждат най-важните теми и ще се канят актуални гости - това е формулата, която отдавна е измислена. По нея се правеше и "Лице в лице", каза Цонев.

Особен сантимент има във връщането на журналиста на старото му работно място. Той ще работи в студио 6 - там, където дебютира изобщо в професията като водещ на късната новинарска емисия в 23 часа. Това става през 1990 г.