Има очевидец на убийството на бизнесмена Борислав Манджуков, съобщи NEWS7, като се позова на източници от разследването. Той е видял всичко случило се пред входа на кооперацията, където беше застрелян бизнесменът, и разказал, че нападателят избягал към тъмната част на квартала, където няма камери. Килърът е чакал скрит до входа на блока, а след това се скрил в кола, паркирана на булеварда. Раненият успял да се добере до портиера и да извика за помощ, но починал преди да дойде линейката.
Според все още непотвърдена информация, охранител, който е бил на смяна по време на убийството, се опитал да помогне на ранения Манджуков. Охранителят се качил в асансьора, когато проехтели два изстрела. Той пръв открил протстреляния и бил толкова притеснен, че не успял да набере телефон 112 и да извика помощ, а се наложило жена, която минава пред блока, да звънне за линейка. Това е станало в 19,30 часа.
„Фактът, че убиецът е стрелял, докато наблизо е имало хора, показва, че са бързали с поръчката за ликвидирането на Манджуков. Може да са го дебнали от доста време и да са станали нетърпеливи, че не им се удава удобен момент. Той е ходел без охрана, но често с шофьор. В същото време вероятно са знаели, че охранителят е пенсионер, който е без оръжие", коментираха разследващи.
Криминалисти допускат, че Борислав за момент може да е зърнал човека, който го е застрелял, и дори да му е отворил вратата, защото във входа се влиза само след набиране на код. Те обаче са се разминали за секунди. Дали убиец и жертва са се видели или килърът се е вмъкнал, преди вратата да се затвори и е натиснал спусъка в гръб, засега остава неясно.
По данни на разследващите престъпникът е избягал не в посока бул. „България", а навътре към квартала. Това може би обяснява защо през целия ден след покушението криминалистите търсиха свидетели и записи от камери в тясната уличка на Манджуков зад блока му. Въпреки че кварталът е опасан с камери, повечето са само за украса. Една от тях е поставена върху академия по танци и гледа точно към улицата, по която се е оттеглил убиецът, но не работи. Друга гледа към паркинга до входа на Манджуков, но също не помага с нищо. Флашки със записи от камери са иззети от трите входа на съседния блок. Там видеоочите обаче не обхващат периметъра по улицата. И вчера полицаи обходиха района в търсене на свидетели и записи с евентуалния извършител.