Обсъдихме политическата обстановка, нямам коментари, защото дебатът не е приключил все още. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на излизане от заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

Премиерът Орешарски се спря пред чакащите го пред сградата на президентството медии само за секунди. Той отказа всякакви коментари по обсъжданите теми на заседанието. Членовете на КСНС обсъждат актуалната политическа обстановка в страната и цялостната реформа в сектор "Сигурност".

Орешарски бърза за първото си работно посещение извън страната – а именно в Брюксел днес и утре. При визитата в белгийската столица той ще бъде придружаван от министрите на регионалното развитие Десислава Терзиева и на околната среда и водите Искра Михайлова. В първия ден от посещението си премиерът Орешарски ще има среща с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен и с българските депутати в Европейския парламент.

За 21 юни са планирани разговорите му с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу. При срещите си министър-председателят Пламен Орешарски ще представи програмата и приоритетите на правителството и вижданията на кабинета за засилване приноса на България към работата на европейските институции, както и за активизиране на диалога София-Брюксел.